Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familie Resort & Avonturenpark De Tovertuin

Startschot gegeven: bouw Woezel & Pip-pretpark kan nu echt beginnen

Vandaag, 12.12 uur

In Noord-Brabant is het startschot gegeven voor de bouw van een nieuw Woezel & Pip-attractiepark. Familyland, een bestaand vakantiepark in Hoogerheide, wordt de komende maanden getransformeerd tot de leefwereld van de schattige hondjes. Familie Resort & Avonturenpark De Tovertuin, zoals de bestemming gaat heten, moet in 2026 opengaan.

Afgelopen weekend gaven eigenaar Michael van Hoorne en wethouder Rainier Schuurbiers symbolisch de sleutel van het park aan Woezel en Pip. De initiatiefnemers noemen het "en belangrijke mijlpaal". Tegelijkertijd opende een expositie met historische foto's van het vakantiepark, aangevuld met nieuwe ontwerpen.

We zien onder meer de toekomstige entree, een darkridescène en enkele paradewagens. De tentoonstelling is de komende periode voor iedereen toegankelijk. Voorlopig zijn de meeste faciliteiten van Familyland nog gewoon in gebruik. Op 1 januari 2025 sluiten de horecagelegenheden en bowlingbaan voor een verbouwing. Het zwembad is al wel dicht voor groot onderhoud.

47 miljoen euro
Familyland werd begin dit jaar overgenomen door Van Hoorne Studios. Het doel is om een familiepark te realiseren voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar. Daar is naar verwachting 47 miljoen euro mee gemoeid.

Er komen attracties en verblijfsaccommodaties die volledig in het teken staan van de figuren uit de verhalen van Woezel & Pip. Verder werkt men aan een theater voor shows, een meet-and-greet-locatie en een parade. Het bekende kindermerk hoort sinds vorig jaar bij Van Hoorne.





Meer Familie Resort & Avonturenpark De Tovertuin
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be