Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Drakenrijk

Limburgs pretpark kan binnenspeeltuin bouwen: gemeente leent geld

25-09-2024, 15.19 uur

Het Limburgse pretpark BillyBird Drakenrijk kan een grote binnenspeeltuin realiseren. Voor de bouw van de uitbreiding is 4,4 miljoen euro nodig. Eigenaar Ton Derks wilde 2 miljoen euro lenen van de gemeente Beesel. Het was de afgelopen weken echter niet zeker of die lening verstrekt zou worden.

Buurtbewoners en politici hadden eerder namelijk hun twijfels, vanwege de financiële risico's. Deze week heeft de gemeenteraad toch ingestemd, al zijn de voorwaarden aangescherpt. Zo wordt een rentepercentage van 6,61 procent gehanteerd, zonder kortingen. Het geld moet binnen tien jaar terugbetaald worden.

Voor het resterende bedrag doet BillyBird een beroep op leningen bij de Rabobank en de provincie. "Ondanks het aanpassen van het rentepercentage zijn we blij met de positieve reactie van de gemeenteraad", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Met de weerbestendige toevoeging hoopt het park te kunnen groeien naar 130.000 bezoekers per jaar.

Jora Vision
Het is de bedoeling om de binnenspeeltuin in 2026 te openen voor publiek. Een jaar geleden kwam al een aankondiging naar buiten, inclusief een ontwerp van Jora Vision. Destijds werd gesproken over een investering van 4,2 miljoen euro en een opening in 2025.

Meer BillyBird Drakenrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be