Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Candlelight Concerts met muziek van Coldplay en Queen in theater Plopsaland

Vandaag, 13.30 uur

Het grote theater van Plopsaland De Panne wordt deze week voor het eerst ingezet voor Candlelight Concerts. Vanavond kunnen bezoekers in het Studio 100 Theater kijken en luisteren naar twee verschillende optredens met een strijkkwartet, omringd door duizenden kaarsen. Er moeten aparte tickets voor gekocht worden, voor 19 tot 40 euro per persoon.

Het eerste Candlelight Concert om 19.00 uur brengt een eerbetoon aan de muziek van Queen. Om 21.00 uur begint een show met muziek van Coldplay en Imagine Dragons. Beide voorstellingen duren zestig minuten. Het gaat om een initiatief van het externe entertainmentplatform Fever. Men huurt de Plopsa-locatie af.

Op het podium staat strijkkwartet Ensemble Marolles. Het doel is om klassieke muziek toegankelijker te maken, meldt de organisatie. "Dit innovatieve format voor klassieke muziekoptredens nodigt een breder publiek uit, dat wellicht nog nooit een klassiek concert heeft overwogen, om dit genre te ontdekken."

Iconische kinderfiguren
Plopsaland zou daarvoor een ideale plek zijn. "Het Studio 100 Theater is een perfecte match voor Candlelight, omdat het niet alleen een buitengewone en toegankelijke locatie biedt voor een klassieke muziekbelevenis, maar ook een rijke culturele waarde heeft dankzij de iconische Studio 100-kinderfiguren die al generaties lang deel uitmaken van de Vlaamse cultuur."

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be