Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mandoria - Tematyczny Park Rozrywki

Video: Nederlandse fabrikant Vekoma bouwt overdekte lanceerachtbaan in Polen

Gisteren, 22.18 uur

De bekende Nederlandse attractiebouwer Vekoma Rides ontwikkelt een overdekte lanceerachtbaan voor een Pools pretpark. In attractiepark Mandoria opent volgend jaar de rollercoaster Aquila. Bijzonder is dat bezoekers het parcours twee keer afleggen. Op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe in Amsterdam werden vandaag het baanverloop en de trein onthuld.

De nieuwigheid breekt verschillende nationale records, benadrukt Vekoma in een promotiefilmpje. Zo wordt Aquila de eerste family launch coaster in Polen, de hoogste, snelste en langste indoor coaster in Polen en de eerste Poolse lanceerachtbaan die twee rondjes maakt. De topsnelheid van 70 kilometer per uur wordt binnen drie seconden bereikt.

Vekoma belooft tien momenten van gewichtsloosheid. De baan is 445 meter lang, maar dankzij de tweede lancering in het station leggen passagiers de dubbele afstand af: bijna 900 meter. Op de beurs werd het concept gepresenteerd door Vekoma-salesmanager Stefan Holtman en Mandoria-directielid Joanna Jedrzejczyk.

Thematiek
Na het tonen van een onride-simulatie openbaarden ze het eerste karretje van de trein. Er zal volgens Holtman veel aandacht zijn voor thematiek, met zeer gedetailleerde decoraties. Jedrzejczyk vertelde dat de rit een hoop "near misses" bevat: elementen waarbij de trein rakelings langs de decors scheert.



Meer Mandoria - Tematyczny Park Rozrywki
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be