Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Nieuwe achtbaan Walibi Holland: dronebeelden geven goed beeld van bouwterrein

Vandaag, 01.30 uurBeeld: DroneLifeLelystad

Aangezien Walibi Holland zelf geen updates deelt over de bouw van een dubbele single-rail coaster, zijn we afhankelijk van andere partijen om de ontwikkelingen te volgen. Fans worden op hun wenken bediend dankzij nieuwe dronebeelden. Ze zijn afkomstig van het YouTube-kanaal DroneLifeLelystad.

De maker liet zijn drone afgelopen week over het pretpark heen vliegen, na sluitingstijd. Daarbij werd net vóór zonsondergang ook de bouwplaats van de rollercoaster in beeld gebracht, inclusief het toekomstige station en bijgebouwen. Op het stationsgebouw zit inmiddels een dak.

Van beide banen - groen en blauw - staat al een aanzienlijk gedeelte overeind. De twee kettingliften ontbreken nog. Walibi bestelde bij de Amerikaanse leverancier Rocky Mountain Construction een dubbele achtbaan met een zogeheten raptor track, bestaand uit één spoor. Eén van de twee banen bevat inversies, de ander niet.

Goliath
De nog naamloze toevoeging wordt omgeven door drie andere achtbanen. Dat zijn Goliath, Condor en Xpress: Platform 13. Walibi werkt flink door: de eerste baandelen werden pas enkele weken geleden geplaatst. Het is de bedoeling dat de attractie operationeel zal zijn bij de start van het nieuwe zomerseizoen, in het voorjaar van 2025.















Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be