Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Efteling presenteert concept voor duurzame achtbaan: 'Attractie van de toekomst'

Vandaag, 14.33 uur

De Efteling heeft in samenwerking met attractiebouwer Vekoma een concept ontwikkeld voor een duurzame rollercoaster. Het idee was om een achtbaan te ontwerpen die zelf energie opwekt. Zo ontstond de zogeheten Twinkle Coaster.

Maandag werd een maquette onthuld, voorafgaand aan pretparkbeurs IAAPA Expo Europe. Het model toont een achtbaan met een soort steampunkversie van het Symbolica-thema. Er zijn echter geen plannen om de "attractie van de toekomst" daadwerkelijk te bouwen.

Vekoma en de Efteling filosofeerden slechts over wat er in de toekomst mogelijk kan zijn op het gebied van duurzaamheid. "De twee Nederlandse toonaangevende organisaties in de branche willen hiermee collegaparken en leveranciers inspireren", valt te lezen in een persbericht.

Aanbod
Efteling-directeur Fons Jurgens zegt zijn "maatschappelijke verantwoordelijkheid" te willen nemen. "Door de jaren heen weten we dat duurzaamheid niet alleen voortkomt uit de vraag van attractieparken, maar ook uit het aanbod van attractiebouwers."

Bij het bedenken van de Twinkle Coaster was veel aandacht voor materiaalkeuze en de omgeving. "Het is ontzettend waardevol om inzicht te krijgen wat duurzaam bouwen écht betekent", zegt Vekoma-directrice Anne-Mart Agerbeek.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be