Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Single-rail coaster Walibi Holland: zes keer over de kop, 82 kilometer per uur

Vandaag, 13.59 uur

De nieuwe single-rail coaster van Walibi Holland breekt verschillende records. Dat blijkt uit de specificaties van de achtbaan, die zojuist onthuld zijn op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe. YoY, zoals de attractie gaat heten, bestaat uit twee banen, waarvan er één maar liefst zes inversies telt.

Dat is een wereldrecord voor een single-rail coaster. YoY krijgt een groene track voor waaghalzen en een blauwe track voor families. De topsnelheid bedraagt 82 kilometer per uur, de maximale hoogte is 30 meter.

Eén van de meest opzienbarende elementen van de groene baan wordt een zogeheten top gun inversion. Verder belooft fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC) een "racingmodus" en "duellerende manoeuvres".

Hoogste, snelste en steilste
YoY is niet alleen de eerste single-rail coaster van RMC in Europa, maar ook Europa's hoogste, snelste en steilste race-achtbaan, aldus de Amerikaanse bouwer. De opening vindt naar verwachting plaats op zaterdag 5 april 2025. Op de beurs werd ook het logo van de achtbaan onthuld.

Met een hoogte van 30 meter wordt YoY ongeveer even hoog als de bestaande Walibi-achtbanen Lost Gravity (32 meter), Condor (32 meter) en Xpress: Platform 13 (26 meter). De topsnelheid van 82 kilometer per uur komt in de buurt van die van Condor (80 kilometer per uur). Vier Walibi-coasters gaan harder: Lost Gravity (87 kilometer per uur), Xpress (90 kilometer per uur), Untamed (92 kilometer per uur) en Goliath (106 kilometer per uur).

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be