Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
AquaZoo Leeuwarden

Nog meer wasberen ontsnapt uit Friese dierentuin

Gisteren, 18.59 uur

Er zijn meer wasberen ontsnapte uit de Friese dierentuin AquaZoo Leeuwarden dan gedacht. In maart werd bekend dat het dierenpark elf wasberen kwijtgeraakt was. Nu is duidelijk dat er in mei nog eens twee dieren verdwenen zijn. Eén van de twee is nog steeds spoorloos.

In totaal raakte AquaZoo dit jaar dus dertien wasberen kwijt, waarvan er nu zeven teruggevonden zijn. De zoektocht naar de ontsnapte dierentuinbewoners werd eind juni afgeschaald. Het is de vraag of ze ooit teruggevonden worden. Aangezien de wasberen onvruchtbaar zijn, hoeven omwonenden niet te vrezen voor een plaag.

Na het ontsnappen van de eerste elf dieren werd het verblijf aangepast. Men voorzag het buitengedeelte van extra betonpuin en gaas. Toch voldeed het onderkomen in mei nog steeds niet aan de eisen. Volgens directeur Jeroen Loomeijer was sprake van een constructiefout: een gat in een ondergronds hek.

Publiciteit
De tweede ontsnapping, in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei, werd tot nu toe niet in de publiciteit gebracht. AquaZoo bracht de autoriteiten ook niet op de hoogte. Dat is opvallend, omdat de dierentuin voor het terugvinden van de dieren intensief samenwerkte met de provincie Friesland. Het park is onderdeel van recreatiegroep Libéma.

Meer AquaZoo Leeuwarden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be