Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Pretpark vraagt ouders om met kinderen te praten over gedrag tijdens Halloween

Gisteren, 13.50 uur

Een groot pretpark in Zweden is het beu dat bezoekers zich misdragen tijdens Halloween. Omdat vooral kinderen en jongeren voor problemen zorgen, wordt een beroep gedaan op hun ouders. Attractiepark Liseberg heeft via Zweedse middelbare scholen een massale oproep verstuurd aan de ouders van leerlingen.

Daarin vraagt Liseberg hen om met de kinderen te praten over hun gedrag tijdens een bezoek aan het park. De nadruk ligt op omgangsvormen en respect. "Zorg dat uw kinderen andere bezoekers, personeelsleden en de parkregels respecteren", valt er bijvoorbeeld te lezen.

"Vriendelijk en respectvol gedrag draagt bij aan een prettige ervaring voor iedereen." Verder bevat de oproep tips over omgaan met groepsdruk en het maken van afspraken over tijdstippen. "Moedig hen aan weerstand te bieden aan negatieve groepsdruk en altijd aan hun eigen veiligheid en die van anderen te denken."

Ronddwalen zonder toezicht
Daarnaast wil men "'s avonds laat ronddwalen zonder toezicht" voorkomen. Het halloweenseizoen van Liseberg duurt van vrijdag 4 oktober tot en met zondag 3 november. Op verschillende dagen zijn de poorten geopend tot 23.00 uur.

Een woordvoerder geeft aan dat het pretpark regelmatig problemen ondervindt met jongeren die te ver gaan door medewerkers lastig te vallen en beveiligers uit te dagen. De boodschap aan de ouders moet ongeregeldheden tegengaan.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be