Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Opvallend nieuw decorstuk gespot bij Danse Macabre in de Efteling

Vandaag, 11.42 uurBeeld: @84eric, @Coshira_

Het buitengebied van Danse Macabre in de Efteling wordt op de valreep nog verder aangekleed. Ongeveer een maand voor de opening van de nieuwe attractie is bij de middeleeuwse abdij een opvallend decorelement opgedoken: een oude kast met verwijzingen naar muziek.

Het verhaal achter Danse Macabre gaat over een orkest dat op mysterieuze wijze verdween toen in 1876 een muziekconcours werd gehouden in de Abdij van Capelle van Kaatsheuvel. Het decorelement oogt als een gotisch vormgegeven houten vitrinekast, met drie spitsboogvormige nissen.

De ruit van het linker venster, waar een snaarinstrument ligt, is gebroken. Naast sierlijke ornamenten zien we drie keer de duivelachtige kop uit het logo van Danse Macabre, met een kaars erboven.

Borden
In het Huyverwoud worden momenteel de puntjes op de i gezet. Zo zijn onlangs de wachtrijhekken geplaatst en verschijnen er steeds meer borden en vaandels in het griezelig themadeel rond de abdij. Eén prominent onderdeel ontbreekt nog: een nieuwe Holle Bolle Gijs, in de stijl van Danse Macabre.

















Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be