Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Verbouwing van Movie Park-attractie The Lost Temple nog steeds niet begonnen

Gisteren, 13.21 uur

Movie Park Germany is nog steeds niet gestart met het verbouwen van de 3D-simulator The Lost Temple. Begin dit jaar kondigde het Duitse pretpark aan dat de attractie in 2024 gesloten zou blijven voor een transformatie. De heropening zou plaatsvinden in 2025, maar dat lijkt momenteel onwaarschijnlijk.

Op dit moment fungeert het attractiegebouw als een halloweenspookhuis met de naam The Curse of Chupacabra, net als voorgaande jaren. Wie door het haunted house loopt, ontdekt dat Movie Park nog niet gestart is met de werkzaamheden. Zeven maanden na de aankondiging is er op het oog nog niets gebeurd.

Dat roept de vraag op waarom de attractie überhaupt gesloten moest blijven. Was er wellicht simpelweg sprake van een bezuinigingsmaatregel? Een woordvoerder van Movie Park laat alleen weten dat de projectplanning intern nog niet vaststaat. "Qua timing kunnen we zelf geen bevestiging geven over vertragingen of uitstel."

Familieavontuur
Eerder noemde het park in persverklaringen wel expliciet 2025 als jaartal voor een heropening. "Hier ontstaat voor jullie in 2025 een filmisch familieavontuur!", stond op een bord bij een inmiddels weggehaalde bouwschutting. Op de Movie Park-website is de attractiepagina van The Lost Temple verwijderd.

In het Belgische zusterpark Bobbejaanland, net als Movie Park eigendom van de groep Parques Reunidos, blijft een vergelijkbare simulator ook al het hele jaar dicht. Bezoekers kunnen daar geen ritje maken in The Forbidden Caves. De toekomst van de attractie is onduidelijk.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be