Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium is klaar met activisten die in dolfijnenbassin springen: 'We accepteren het niet langer'

Vandaag, 20.52 uur

Voor het Dolfinarium in Harderwijk is de maat vol. Op zondagmiddag werd opnieuw een dolfijnenshow verstoord door dierenactivisten. Eén van de twee demonstranten sprong daarbij in het water. Het Dolfinarium-management zegt er helemaal klaar mee te zijn: men neemt maatregelen.

"We zijn het meer dan zat", vertelt parkmanager Alex Tiebot aan Looopings. "De herhaaldelijke verstoring van onze dolfijnenvoorstellingen door activisten is onacceptabel. Deze illegale acties brengen niet alleen onze dieren in gevaar, maar hebben ook een grote impact op jonge bezoekers en medewerkers."

De activisten waren afkomstig van de Vegan Strike Group en Animal Rebellion Noord. Vegan Strike-voorman Peter Janssen gaat het Dolfinarium zelf niet meer binnen vanwege een parkverbod. Hij verscheen wel in een Facebook-video om tekst en uitleg te geven over de actie van zijn collega's, voor het politiebureau van Harderwijk.

Te kleine verblijven
De Vegan Strike Group verstoorde de voorstelling in showkoepel DolfijndoMijn voor de zesde keer. "Dolfijnen horen thuis in de zee, waar zij dagelijks grote afstanden zwemmen", laat de organisatie weten in een verklaring. De actie is ook gericht op andere zeezoogdieren "die in te kleine verblijven hun leven moeten slijten".

Manager Tiebot zegt demonstraties te respecteren als er een vergunning voor is afgegeven. "Maar deze wetteloze inbreuken zijn niets minder dan crimineel gedrag. Dit gedrag is niet normaal en we accepteren het niet langer. We nemen nu maatregelen."

Kosten verhalen
Het Dolfinarium wil de dierenactivisten in het vervolg financieel raken. "Alle kosten die voortvloeien uit deze verstoringen zullen we verhalen op de overtreders. Huisvredebreuk is een misdrijf en we verwachten dat de wet wordt gehandhaafd en dat wij in onze kosten worden vergoed."



Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be