Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Zo beleven Efteling-bezoekers met een beperking Danse Macabre

Vandaag, 09.52 uur

De nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre is niet geschikt voor alle mensen met een beperking. Wie een ritje wil maken, moet zelfstandig in een koorbank kunnen stappen. Voor bezoekers die de draaischijf aan zich voorbij laten gaan, is een alternatieve beleving gecreëerd. Vandaag onthult de Efteling wat het concept inhoudt.

De ervaring is bedoeld voor onder meer rolstoelers, personen met bewegingsziekte of zwangere vrouwen. Zij kunnen samen met hun gezelschap in de reguliere wachtrij aansluiten, die geen trappen bevat. "Daar hebben we heel veel aandacht aan besteed", zegt showtechniekspecialist Stan Dingemans.

Bij het betreden van de abdij worden bezoekers die geen rit kunnen of willen maken naar een aparte ruimte geleid: ze dalen af naar 't Gewelf. Daar krijgen ze een miniversie van de griezelshow voorgeschoteld, met een groot scherm, surround geluid, geur en verlichting.

Droomvlucht
"Je zit bijna ín het beeld", aldus Dingemans. "Hier ga je echt het gevoel hebben dat je erin zit. Natuurlijk beweegt hier de vloer niet, maar verder hebben we echt geprobeerd om die beleving zo goed mogelijk hier te hermaken." Het initiatief is vergelijkbaar met alternatieven bij Villa Volta en Droomvlucht, waar respectievelijk een filmruimte en een VR-ervaring zijn gecreëerd.







Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be