Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland neemt extra maatregelen tegen agressie en geweld tijdens Halloween Fright Nights

Vandaag, 14.25 uur

Walibi Holland neemt maatregelen om overlast tijdens de Halloween Fright Nights te beperken. Het populaire horrorfestival is berucht om opstootjes en vechtpartijen. Een aangescherpt beleid moet agressie en geweld dit jaar tegengaan.

De afgelopen jaren verschenen regelmatig berichten over medewerkers die werden lastiggevallen en bezoekers die met elkaar op de vuist gingen. Het leidde meermaals tot aanhoudingen. Walibi zet nu stappen om de sfeer in het park te verbeteren, meldt het management in een personeelsmemo op intranet.

"Dit jaar willen we er nóg meer voor zorgen dat iedereen zich veilig en prettig voelt in het park, zowel onze gasten als onze medewerkers", valt er te lezen. "Daarom hebben we dit jaar een aantal extra maatregelen genomen om ongewenst gedrag effectief tegen te gaan." Zo hanteert men dit keer "een strikt zerotolerancebeleid".

Cameratoezicht
"Dat betekent dat ongewenst gedrag zoals intimidatie of agressie direct wordt aangepakt met parkuitzetting en mogelijk zelfs een tijdelijk parkverbod." Daarnaast is het cameratoezicht geïntensiveerd, met extra's camera's. Het beveiligingsteam is uitgebreid. "Zodat we beter kunnen inspelen op elke situatie."

Verder werd een speciale module ontwikkeld voor de operationele teams, om hen te helpen bij het herkennen en aanpakken van ongewenst gedrag. Veel werknemers volgden bovendien een agressie- en weerbaarheidstraining.

Banners met QR-code
Tot slot is ook een rol weggelegd voor de bezoekers. Op diverse plekken in het park komen banners met een QR-code te hangen. Daarmee kunnen gasten "snel contact opnemen als ze hulp nodig hebben". "Met deze maatregelen hopen we het veiligheidsgevoel voor iedereen te vergroten."

Er zijn dit jaar dertien Halloween Fright Nights, tussen zaterdag 5 oktober en zondag 3 november. Het park is dan open van 10.00 tot 23.00 uur. Overdag staat het kindvriendelijke evenement Halloween Spooky Days op het programma, al openen sommige 16 plus-spookhuizen 's middags al.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be