Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park sluit nieuwe achtbaan Voltron na losraken van onderdeel

Vandaag, 09.09 uur

De nieuwe rollercoaster Voltron Nevera in Europa-Park heeft afgelopen weekend een onderdeel verloren. Zondagmiddag werd de lanceerachtbaan gesloten toen bleek dat een bout was losgeraakt. Passanten zagen de bout liggen in het water naast de attractie.

Het incident werd opgemerkt door de Zwitserse krant Blick, die sprak met een ooggetuige. Volgens de bezoeker ging het losraken van het onderdeel gepaard met een harde knal. Vervolgens zou de bout in de vijver zijn beland. De omstander noemt het "onvoorstelbaar". "Wat zou er zijn gebeurd als de bout in het publiek was gevlogen?"

Voltron ging onmiddellijk dicht. Al snel kwamen beveiligingsmedewerkers aanrennen. Zij hebben de omgeving ontruimd en afgesloten, waarna een personeelslid de bout uit het bassin kon halen. Over de aanleiding bestaat nog onduidelijkheid. Europa-Park noemt het voorval in een reactie "een technisch defect". De achtbaan rijdt alweer.

Mack Rides
Voltron Nevera powered by Rimac werd in april geopend. Het gaat om een 1385 meter lange en 32,5 meter hoge multi-launch coaster met zeven inversies, vier lanceringen en een topsnelheid van 100 kilometer per uur. De attractie gelegen in een nieuw Kroatisch themagebied, komt uit de fabriek van Europa-Parks zusterbedrijf Mack Rides.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be