Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Drie extra rookzones tijdens Halloween in Walibi, maar rookverbod wordt niet gehandhaafd

10-10-2024, 11.51 uurBeeld: That Walibi Girl e.a.

Tijdens de Halloween Fright Nights in Walibi Holland geldt dit jaar voor het eerst een rookverbod. Bezoekers mogen alleen roken in enkele afgebakende rookzones. Vanwege de drukte zorgde het pretpark voor drie extra rookplekken. Toch lappen ontzettend veel rokers het beleid aan hun laars.

Walibi had al vier vaste rookzones: vóór de toiletten van restaurant Yummy Tummy, naast de Foodcourt in Zero Zone, bij het terras van horecapunt Mission Control en achter restaurant Haciënda. Daar kwamen er dus drie bij, namelijk naast de grote waterval van wildwaterbaan El Rio Grande, langs het pad richting spookhuis Jefferson Manor en bij de ingang van de zone Dystopia.

De tijdelijke rookplekken worden gekenmerkt door bouwhekken met zeilen en de woorden "Achter dit hek". Ernaast prijken symbolen die aangeven dat roken hier toegestaan is. Ze staan ook op de plattegrond. Verder klinkt regelmatig een omroepbericht in het park om het publiek op de regel te wijzen.

Conflictvermijdend
Het Walibi-publiek trekt zich er weinig van aan. Afgelopen weekend werd volop gerookt en gevapet op paden en pleinen. Medewerkers hebben de opdracht gekregen om zich conflictvermijdend op te stellen: zij hoeven de confrontatie met rokers niet aan te gaan. Het verbod wordt dus niet gehandhaafd.

Bij de aankondiging in februari beloofde Walibi nog dat bezoekers dankzij de regel "geen hinder meer" zouden ondervinden van rokende gasten. "Dit is goed nieuws voor alle niet-rokende gasten en gezinnen met kinderen die het park komen bezoeken", zei een woordvoerder toen. Tijdens het halloweenseizoen hebben die doelgroepen pech.

Spooky Days
Op Fright Nights-dagen staat van 10.00 tot 18.00 uur het kindvriendelijke evenement Halloween Spooky Days op het programma, bedoeld voor gezinnen met kinderen.









Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be