Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix houdt draaiend huis gesloten: spookhuis gebouwd in wachtrij

Vandaag, 09.44 uur

Een overdekte attractie in Parc Astérix gaat voorlopig niet open. Het draaiende huis Le Défi de César is dit seizoen nog niet operationeel geweest vanwege werkzaamheden. Afgelopen voorjaar beloofde een woordvoerder van het Franse pretpark dat het madhouse begin oktober heropend zou worden.

Die belofte kan men niet waarmaken: Le Défi de César is nog steeds dicht. Wel wordt de binnenwachtrij van de attractie dit najaar gebruikt als spookhuis. Voorheen waren daar de voorshows gevestigd. Nu huisvest het gebouw haunted house Les Enfers de Pompéi, gebaseerd op de gruwels van de Italiaanse stad Pompeï.

Bezoekers komen de verminkte slachtoffers van de brand in Pompeï tegen. In een filmpje reageren medewerkers op hun ervaringen tijdens een preview. Daarbij worden ook enkele scènes in beeld gebracht. Halloweenfestival Peur sur le Parc duurt tot half november.



Darkride
Het is niet duidelijk of Le Défi de César na het halloweenseizoen wel weer opengaat. Eerder zei het management dat men dergelijke overdekte attracties goed kan gebruiken bij slecht weer. Enkele jaren geleden nam Parc Astérix afscheid van een andere binnenattractie: darkride Le Transdemonium.

Le Défi de César is een madhouse vergelijkbaar met bijvoorbeeld Villa Volta in de Efteling, Merlin's Magic Castle in Walibi Holland, Le Palais du Génie in Walibi Belgium en Het Huis Van Houdini in Bellewaerde Park. Het verhaal gaat over Julius Caesar die bezoekers rekruteert om het Gallische dorp aan te vallen. De hoofdshow is vormgegeven als de binnenkant van een schip.



Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be