Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Luisteren: Avonturenpark Hellendoorn schakelt Duitse componist in voor nieuw spookhuis

Vandaag, 12.22 uur

Avonturenpark Hellendoorn heeft eigen muziek laten maken voor het nieuwe spookhuis Château Cristal. Wie het haunted house betreedt, hoort een speciale soundtrack van Audiogazer. Dat is het bedrijf van de Duitse componist Andreas Kübler. Vanaf vandaag staat de muziek op Spotify en andere streamingdiensten.

Audiogazer was onlangs nog actief voor Bobbejaanland en Europa-Park. Kübler werkte eerder voor IMAscore, waar hij muziek schreef voor tientallen attractieparken. Voorbeelden zijn Toverland, Walibi Belgium, Phantasialand, Movie Park Germany en Alton Towers.

Het digitale album van Château Cristal bevat zes nummers van in totaal ruim elf minuten. Ook de muziek van Château Lumière, de kinderversie van het spookhuis, staat erop. De tracks heten Welcome to the Château, Discovery Club Station, Keep Walking, Professor's Library, The Daughter en Take the Lantern.

Blinddoek
In Château Cristal wandelen bezoekers met een geprogrammeerde lantaarn door het gebouw van de interactieve darkride Discovery Club, terwijl acteurs hen de stuipen op het lijf jagen. Tijdens de finale wordt de lantaarn verruild voor een blinddoek. Het spookhuis is ontwikkeld door de firma Scare Creations.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be