Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Poepbacterie in drinkwater regio Toverland, maar attractiepark ontspringt de dans

Vandaag, 12.35 uur

Toverland heeft geluk: in de regio is de poepbacterie E. coli aangetroffen in het drinkwater, maar het Noord-Limburgse attractiepark heeft er geen last van. Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) gaf waarschuwingen af in de gemeenten Horst aan de Maas, Venray en Bergen.

Zo'n 14.000 huishoudens moeten daar hun water voorlopig drie minuten koken vóór consumptie, tandenpoetsen of de bereiding van eten, om te voorkomen dat ze ziek worden. Toverland ligt in de gemeente Horst aan de Maas. Toch valt het park buiten het gebied met de verontreiniging, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

WML heeft een lijst gepubliceerd met honderden getroffen postcodes. Daar staat de postcode van Toverland - 5975 MR - niet op. "Toen we het nieuws gisteravond hoorden, hebben we voor de zekerheid wel een draaiboek opgesteld", vertelt de voorlichtster. "In die zin waren we er op voorbereid."

Water uit de kraan
Na contact met WML heeft Toverland de garantie gekregen dat het kookadvies niet voor het pretpark geldt. Bezoekers kunnen ook tijdens dit drukke halloweenweekend dus gewoon water uit de kraan drinken en een flesje vullen met kraanwater. Ook de horecagelegenheden hoeven geen maatregelen te nemen.

E. coli is een darmbacterie. Na het consumeren van besmet water of voedsel kan de bacterie leiden tot diarree, buikkrampen, misselijkheid, koorts of infecties. WML verwacht dat het kookadvies in de Limburgse regio zeker de rest van het weekend geldt.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be