Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Buurtbewoners Walibi Belgium klagen over 'scheuren in huizen' door vrachtverkeer

13-10-2024, 23.59 uurBeeld: Tristan Indigne

Omwonenden van Walibi Belgium ondervinden op verschillende manieren last van het pretpark. Daarover schrijft dagblad L'Avenir. Naast geluidsoverlast en verkeersoverlast zou vrachtverkeer voor bouwprojecten voor problemen zorgen. Op dit moment werkt Walibi aan een nieuwe familieachtbaan.

Zware vrachtwagens rijden regelmatig door de Rue Joseph Dechamps, de straat parallel aan het park, om toegang te krijgen tot de bouwplaats. De straat is echter niet ontworpen om zware voertuigen te huisvesten, klagen buurtbewoners. Volgens hen is sprake van gevaarlijke situaties én schade.

"De grote vrachtwagens die door de straat rijden, zorgen ervoor dat de weg erg beschadigd, vervormd en op bepaalde plaatsen uitgehold is", vertelt één van de inwoners aan de krant. "Het laat de huizen trillen. Er verschijnen scheuren in de huizen." De nieuwe coaster moet in 2025 af zijn.

Verplichting
Eigenlijk moeten vrachtwagens het park bereiken via speciaal daarvoor bestemde wegen. "Helaas wordt deze verplichting niet altijd gerespecteerd", reageert wethouder Paul Brasseur.

Ook ander zwaar verkeer zou vaak de verkeerde afslag nemen. Brasseur wijst met de beschuldigende vinger naar falende GPS-systemen. "We kunnen Walibi niet beschuldigen van alle problemen op de weg."

Te hard
Het onderwerp is weer actueel door de gemeenteraadsverkiezingen in Waver, die zondag plaatsvonden. Walibi's omwonenden klagen ook al geruime tijd over automobilisten die te hard rijden, harde geluiden en drukte op de wegen. Het attractiepark verwelkomt jaarlijks zo'n één miljoen bezoekers, exclusief de gasten van waterparadijs Aqualibi.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be