Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Gênant: attractie sloopt zichzelf, één dag na langverwachte heropening

12-10-2024, 23.59 uurBeeld: @kei_lovato

Bezoekers van een Engels pretpark zijn zaterdagavond getuige geweest van een bizar voorval: een draaiend huis dat zichzelf beschadigde. Alton Towers heropende gisteren de attractie Hex - The Legend of the Towers na een sluiting van maar liefst negentien maanden. Het plezier was echter van korte duur.

Beelden op social media tonen hoe het decor van de attractie beschadigd is geraakt. Dat gebeurde tijdens een rit, bij het draaien van de kamer. Hex is een zogeheten madhouse van de Nederlandse fabrikant Vekoma, vergelijkbaar met Villa Volta in de Efteling en Merlin's Magic Castle in Walibi Holland.

Door onbekende oorzaak kwam een onderdeel boven één van de deuren vast te zitten in het draaiende decor. "We zaten zeker twintig minuten vast", schrijft een ooggetuige op X. "We hoorden geluiden die leken op brekende takken, ik dacht eerst dat het een nieuw geluidseffect was. We hoorden alles buigen en kraken. Er vielen stukken naar beneden."

Dinsdag
Het gênante incident roept vragen op over het onderhoudsbeleid van het park. Hoe kan een attractie zo slecht functioneren na werkzaamheden die ruim anderhalf jaar in beslag namen? Op de website van Alton Towers valt nu te lezen dat Hex weer gesloten is "voor onderhoud". De heropening vindt plaats op dinsdag 15 oktober, belooft men.



Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be