Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Elf kermisbezoekers gewond door brand in spookhuis

13-10-2024, 20.01 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Op een Duitse kermis, vlakbij de Nederlandse grens, zijn elf personen gewond geraakt door een brand in een spookhuis. De griezelattractie Zombie vatte vanmiddag rond 15.25 uur vlam. Dat gebeurde op de kermis in de gemeente Leer, gelegen in de regio Oost-Friesland.

Vanwege het incident werd de omgeving ontruimd en afgesloten. Brandweerlieden konden het vuur snel blussen. Drie van de slachtoffers zijn naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. De rest kon ter plaatse behandeld worden door medisch personeel.

Er was onder meer sprake van rookvergiftiging. Een kort filmpje toont hoe er opvallend veel rook uit de attractie komt. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak. Over de materiële schade is nog niets bekendgemaakt. Zombie, gebouwd in 1995, is eigendom van de familie Steinbauer. Tot 2015 heette de attractie Treno Fantasma.

Nederlanders
De kermis duurt tot en met zondag. Het evenement - de zogeheten Gallimarkt - trekt jaarlijks zo'n half miljoen bezoekers, waaronder een hoop Nederlanders.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be