Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Nieuw lid van familie Gijs in de Efteling: 'Broeder Gijs verslond alhier stapels boeken en papier'

Gisteren, 12.30 uurBeeld: @cindy_ve

De Efteling introduceert een nieuw lid van de familie Gijs. Bij de attractie Danse Macabre is voortaan Broeder Gijs te vinden. Het gaat om een grafmonument ter ere van de veelvraat, met een Eftelings rijmpje erboven. De tekst luidt "Broeder Gijs verslond alhier stapels boeken en papier".

Begin deze maand was de vorm van de nieuwe Holle Bolle Gijs al te herkennen. Nu is het decorelement, ontworpen door Jeroen Verheij, volledig afgewerkt. Broeder Gijs werd zittend afgebeeld als een schrijvende monnik met - uiteraard - een opengesperde mond. Hoe hij gaat klinken, is afwachten.

Het plein bij Danse Macabre is nog niet toegankelijk voor publiek, maar Efteling-fan Cindy Vervuren wist het tafereel vast te leggen met behulp van een telelens. Over twaalf dagen mogen vip-abonnementhouders de attractie voor het eerst uitproberen. De week erna vindt de officiële opening plaats.







Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be