Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling kapt bomen voor nieuw sprookje De Prinses op de Erwt

Vandaag, 15.14 uurBeeld: @jeroen989, @jaydentwinkels, @cindy_ve, @Coshira_

In het Sprookjesbos van de Efteling zijn de afgelopen weken heel wat bomen verdwenen. Vanwege de komst van het nieuwe sprookje De Prinses op de Erwt vond aan de rand van het bos een kaalslag plaats. Het nieuwe tafereel komt te liggen naast de rail van de Stoomtrein, in de buurt van het in aanbouw zijnde Efteling Grand Hotel.

Efteling-ontwerper Sander de Bruijn is hoofdverantwoordelijk voor beide projecten. Ze zijn naar verwachting in het voorjaar van 2025 gereed. Na het kappen van bomen konden de graafwerkzaamheden beginnen. De toekomstige locatie van het gebouwtje is inmiddels al goed te herkennen.

De Efteling koos bewust voor een sprookje over slapen om een link met het hotel te kunnen leggen. Het verhaal gaat over een meisje dat met haar gevoeligheid bewijst dat ze een echte prinses is. Ze slaapt slecht door een erwt die ze voelt liggen onder een enorme stapel matrassen.

























Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be