Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fan verbaasd: officieel Efteling-account lijkt zijn TikTok te kopiëren

Gisteren, 14.50 uur

Waar haalt de Efteling inspiratie vandaan voor nieuwe TikTok-video's? Het lijkt erop dat men de kanalen van Efteling-fans goed in de gaten houdt. Een TikTok-filmpje van een Efteling-liefhebber werd gisteren nagenoeg één op één gekopieerd op het officiële account van het attractiepark.

Iemand die zichzelf Eftelbaas noemt, monteerde afgelopen week beelden van Vogel Rok, de monstervis bij Pinokkio en Draak Lichtgeraakt achter elkaar, met op de achtergrond een kinderliedje. Ondertussen klinkt de tekst: "Zo doet de vogel, zo doet de vis, zo doet een dino die een beetje boos is. Ik ben een boze dino."

Enkele dagen later kwam de Efteling met exact hetzelfde filmpje, maar dan met Efteling-medewerker Job Prins erbij. De maker van het origineel noemt de overeenkomsten in gesprek met Looopings "opvallend". Hij vraagt zich af waarom de Efteling niets heeft laten weten. "Ik dacht ook: had dan een reactie geplaatst of een berichtje gestuurd, van: hé, leuk idee, mogen we dit ook gebruiken?"

Parodie
Hij neemt de Efteling echter niets kwalijk: de man ziet de het als een compliment. "Als ze dit bij mij gezien hebben en daar inspiratie uit halen, is het ook wel leuk." Vanwege alle reacties heeft de tiktokker inmiddels wel een parodie gemaakt, waarin hij doet alsof hij de Efteling telefonisch adviseert over het maken van de video.

In een reactie laat de Efteling weten dat het idee voor de video al een tijdje op de plank lag. "Er gaat veel voorbereiding aan vooraf en voor het opnemen en monteren wordt altijd de tijd genomen", legt een voorlichter uit. "Dit is dus zeker niet bewust gekopieerd."



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be