Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Bezoekers Alton Towers kunnen bloed laten afnemen tijdens Halloween

Vandaag, 20.31 uur

Bezoekers van het Engelse pretpark Alton Towers kunnen tijdens halloweenfestival Scarefest bloed laten afnemen. Het attractiepark werkt samen met overheidsorganisatie National Health Service (NHS) in een poging om een dringend tekort aan bloeddonoren aan te pakken.

Op vrijdag 18 oktober voeren gespecialiseerde teams gratis bloedtesten uit bij bezoekers. Dat werkt met behulp van een prikje in een vinger, zodat de bloedgroep van de persoon in kwestie geïdentificeerd kan worden. "Bezoekers kunnen hun bloed sneller laten testen dan een ritje in de achtbaan Nemesis Reborn", zegt een woordvoerder erover.

De Engelse bloedvoorraden zijn gedaald tot een historisch dieptepunt. Daarom onderneemt de NHS actie. Men is vooral op zoek naar zeldzamere bloedgroepen, zoals O-negatief. Slechts 8 procent van de Britse bevolking heeft die bloedgroep, terwijl O-negatief goed is voor 15 procent van het ziekenhuisgebruik.

Verschil maken
"Door deel te nemen aan dit initiatief kunnen bezoekers van Alton Towers echt het verschil maken voor de bloedvoorraden van het land", benadrukt het park. "Met deze samenwerking hopen we meer donaties te kunnen genereren die het leven van patiënten kunnen redden", vult een NHS-manager aan.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be