Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Groot onderhoud in Plopsaland: houten achtbaan bijna een maand dicht

Vandaag, 12.40 uurBeeld: @plopsapunt

De houten achtbaan van Plopsaland De Panne is bijna een maand buiten gebruik voor groot onderhoud. Omdat het Vlaamse pretparkresort tegenwoordig bijna het hele jaar geopend is, moeten werkzaamheden ook tijdens openingsuren plaatsvinden. Sinds maandag 30 september staat rollercoaster Heidi The Ride stil.

De verwachte heropening werd onlangs uitgesteld tot zaterdag 26 oktober. Heidi The Ride zal daardoor een groot deel van de Waalse herfstvakantie gesloten zijn. Die duurt van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 3 november. De Vlaamse herfstvakantie start een week later, op 26 oktober.

Heidi The Ride, geopend in 2017, werd gebouwd door Great Coasters International uit de Verenigde Staten. Plopsaland houdt zich momenteel bezig met een zogeheten retrack: delen van de houten rail worden vervangen. "Dit om de snelheid van de trein te garanderen", vult een woordvoerster aan.

Europa-Park
Great Coasters International is ook bekend van bijvoorbeeld Troy in Toverland (2007), Joris en de Draak in de Efteling (2010) en Wodan (2012) in Europa-Park. Het zijn onderhoudsgevoelige attracties, die zeer regelmatig een flinke opknapbeurt nodig hebben.

Plopsaland is van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 3 november dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur, met extra entertainment ter gelegenheid van Halloween. Daarna start het laagseizoen, waarin de poorten alleen opengaan op woensdagen, zaterdagen en zondagen.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be