Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familie Resort & Avonturenpark De Tovertuin

Woezel & Pip-pretpark krijgt trackless darkride zoals Symbolica

Vandaag, 11.08 uur

In het nieuwe Woezel & Pip-pretpark in Noord-Brabant komt een trackless darkride te staan. Initiatiefnemer Van Hoorne Studios bestelde dat attractietype bij ETF Ride Systems uit Nederweert, bekend van onder andere Symbolica in de Efteling.

Bij een trackless attractie kunnen de voertuigen bewegen zonder rails. De darkride wordt gerealiseerd in een bestaand gebouw. Bezoekers maken straks een ritje door de wereld van de hondjes Woezel & Pip en hun vrienden. Op een vrijgegeven concept is nog wel een rail zichtbaar: het gaat om een oude afbeelding.

In dezelfde hal wordt een overdekt speelgebied gerealiseerd. Familie Resort & Avonturenpark De Tovertuin, zoals het park gaat heten, opent in 2026 op de plek van het bestaande vakantiepark Familyland in Hoogerheide. Men combineert een dagattractie met een zwembad en verblijfsaccommodaties in thema.

ABC Rides
De darkride moet één van de topattracties worden. Eerder verschenen al ontwerpen van een carrousel, een reuzenrad, een vaartocht en een parade. De bootjesattractie komt uit de fabriek van ABC Rides Switzerland. Op termijn wil Van Hoorne 250.000 bezoekers per jaar verwelkomen.

Meer Familie Resort & Avonturenpark De Tovertuin
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be