Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Opvallende reling geïnstalleerd bij gesloten waterbaan Bellewaerde Park

Vandaag, 15.00 uurBeeld: Bellewaerde Safari

Attractiebouwer Intamin denkt de oplossing voor de problemen bij waterbaan Amazonia gevonden te hebben. Het Belgische pretpark Bellewaerde Park moest de gloednieuwe attractie afgelopen zomer sluiten vanwege aanhoudende problemen met de boten. Met name de enorme schans richting het einde van het parcours werd een hoofdpijndossier.

Het bleek niet altijd mogelijk om het verloop van de boten goed te voorspellen. Sinds de opening werd om die reden al geëxperimenteerd met verschillende aanpassingen. Zo verscheen in mei een houten afscheiding met stootkussens, in de hoop de glijrichting bij te kunnen sturen. Ook installeerde men extra remmatten.

Het bleek niet te helpen. Nu is er een speciale reling die ervoor zorgt dat boten tijdens de afdaling rechtdoor glijden in plaats van naar rechts. De glijbaan werd als het ware verlengd. Volgens Bellewaerde verlopen de testritten goed. "Het gaat dus de goede richting uit", zei een woordvoeder afgelopen weekend. "Dat stemt ons zeer gelukkig."

Opleveren
Het park wil Amazonia heropenen bij de start van het nieuwe zomerseizoen, op zaterdag 5 april 2025. Tot die tijd wordt gefocust op speciale activiteiten rond Halloween en Kerstmis. Fabrikant Intamin is momenteel ook druk met het opleveren van de nieuwe attractie Danse Macabre in de Efteling, die op 31 oktober opengaat.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be