Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw Efteling-restaurant Saga opent vrijdag: dit staat er op het menu

17-04-2025, 20.17 uurBeeld: @cindy_ve

In de Efteling opent deze week een nieuwe eetgelegenheid: Restaurant Saga, onderdeel van het vernieuwde Efteling Wonder Hotel. Hotelgasten en dagbezoekers kunnen er vanaf vrijdag aanschuiven voor een diner. Ze krijgen een driegangenmenu voorgeschoteld met vier of vijf gerechten, voor 39,50 of 45 euro per persoon.

Het is ook mogelijk om losse gerechten te bestellen, voor 12 tot 16 euro per stuk. Restaurant Saga werkt met hoofdstukken: wie voor een menu kiest, mag vier of vijf gerechten selecteren uit drie verschillende hoofdstukken - maximaal twee per hoofdstuk.

Het eerste hoofdstuk bestaat uit acht opties: bruschetta, carpaccio, bietensalade, meloen met Ganda-ham, zalmtartaar, pompoenmuffin, seizoenssoep en kiptaco's. Hoofdstuk twee telt zeven reguliere mogelijkheden: gefrituurde kipstukjes, spareribs, ravioli, vis van het seizoen, geroosterde bloemkool, gnocchi en fish and chips.

Diamanthaas
Verder kan gekozen worden voor diamanthaas met geroosterde asperges of twee kleine hamburgers, maar daarvoor moet 2,50 euro bijbetaald worden. Het derde en laatste hoofdstuk omvat de nagerechten: citrusparfait, rood fruit, chocolade, een kaasplankje en koffie met zoetigheden.

Tegen bijbetaling zijn er nog zes verschillende bijgerechten: salade, friet, loaded sweet potato fries, seizoensgroenten, gebakken paddenstoelen en brood met dips. De Efteling noemt het concept "een reis vol smaken en verhalen uit de Efteling". Men serveert bewust kleinere porties, zo valt te lezen op de kaart. "Zodat je van meerdere gerechten kunt genieten."

De Hoffelijke Heraut
's Middags wordt gebruikgemaakt van een aparte lunchkaart. Restaurant Saga is de opvolger van De Hoffelijke Heraut uit 1992, voor het laatst gerenoveerd in 2013. De volledige benedenverdieping van het hotel ging de afgelopen maanden op de schop, inclusief de lobby en alle horecalocaties. Vrijdag vindt de heropening plaats.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be