Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

'Belastingverhoging wordt genadeklap voor de kermiswereld'

18-06-2015, 16.36 uur

De kermiswereld gaat ten onder als het kabinet plannen voor een belastingverhoging doorvoert. Dat vrezen vele honderden kermisfans. Ruim 1600 personen tekenden tot nu toe een petitie om het verhogen van het btw-tarief van 6 naar 21 procent tegen te houden.

"De btw-verhoging is de genadeklap", schrijft de initiatiefnemer van de actie. "De kermis wordt straks onbetaalbaar", is een van de vele reacties. "Deze traditie mag niet verloren gaan." Een ander zegt: "Het gaat al slecht in de kermisbranche. Als de btw-verhoging doorgaat, wordt dit de doodsteek."

De btw-verhoging zou ook gaan gelden voor entreeprijzen van pretparken. Die worden een stuk hoger als er 21 procent btw afgedragen moet worden. Het kabinet heeft over de plannen nog geen beslissing genomen.

Het CDA in Brabantse Provinciale Staten is in ieder geval fel tegen. De fractie vreest voor "dramatische gevolgen" van de duurdere kaartjes. Efteling-bezoekers zouden volgens de partij bijvoorbeeld eerder uitwijken naar Bobbejaanland. Daardoor zullen veel Brabanders hun baan verliezen, denkt het CDA. Er wordt gepleit voor het opstarten van een lobby richting de minister.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be