Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fårup Sommerland

Nieuw: livestream in de achtbaan

13-10-2015, 22.23 uur

Een pretpark in Denemarken heeft iets nieuws bedacht. Passagiers van de hangende rollercoaster Orkanen in Fårup Sommerland krijgen de mogelijkheid om hun ritje rechtstreeks uit te zenden op internet. Met behulp van een draadloze verbinding en een speciaal camerasysteem kan de hele wereld live meekijken met een achtbaanritje.

De achterste twee zitplaatsen van een treintje zijn voorzien van camera's. Bezoekers die verbonden zijn met het wifi-netwerk van Fårup kunnen met hun telefoon een QR-code scannen. Vervolgens start de livestream automatisch. Het attractiepark claimt een wereldprimeur in handen te hebben.

De Denen verwachten veel van de nieuwigheid, die voor het eerst wordt getest in de herfstvakantie. "Mensen hebben veel behoefte om hun ervaring te delen", denkt marketeer Rasmus Mortensen. "Dit systeem is ideaal voor grootouders en jonge broers en zussen die nog niet in de achtbaan durven."

Orkanen, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, is bijna twintig meter hoog en haalt een topsnelheid van 75 kilometer per uur. De coaster opende in 2013.



Meer Fårup Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be