Directeur Efteling ontevreden over horeca: 'Kwaliteit moet omhoog'
12-12-2015, 16.32 uurBeeld: Nick Jespers
Er valt nog heel wat te verbeteren aan het eten en drinken in de Efteling. Dat vindt directeur Fons Jurgens. De grote baas is nog niet tevreden over de kwaliteit van de horeca in het pretpark, vertelde hij vandaag op een bijeenkomst met Efteling-fans.
"We hebben nog een stap te maken", aldus Jurgens. "Zeker als je ziet wat er in de rest van de wereld gebeurt op horecagebied. De kwaliteit vliegt in een razend tempo omhoog." Voor de Efteling is de horeca "echt een verbeterpunt", zegt de directeur.
Hij verwacht de komende jaren alvast wat "kleine stapjes te maken". Zo krijgt horecapunt Grootmoeders Keuken momenteel een opknapbeurt. Het eettentje naast het Sprookjesbos gaat straks door het leven als 't Gebraad. Jurgens: "Voor oud en nieuw moet daar iets heel moois staan."
Komend voorjaar wordt ook De Gulden Gaarde verbouwd, het zelfbedieningsrestaurant bij de uitgang van Droomvlucht. Tegelijkertijd pakt men de nabijgelegen souvenirwinkel Dromerijen aan. "We gaan een geheel andere horecabeleving maken die veel passender is. Dat wordt spannend."
Jurgens benadrukte dat hij bezoekers niet wil 'pushen' om meer geld uit te geven aan eten en drinken. "We zijn geen Disney. We moeten onze gasten echt gaan verleiden, zeker als we de komende jaren een internationale bestemming willen worden."