Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Tien jaar na bijna-dodelijk ongeluk Python: 'Gebeurt niet nogmaals'

30-07-2017, 21.01 uur

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat bezoekers van de Efteling aan de dood ontsnapten tijdens een ritje in de Python. Op 30 juli 2007 vond er een huiveringwekkend incident plaats bij de beroemde achtbaan. De karretjes gingen plotseling rijden terwijl de beugels nog open stonden.

Vanwege een storing was de rollercoaster vastgelopen op het hoogste punt. Terwijl de passagiers geëvacueerd werden, kwam de trein ineens in beweging. Inzittenden die nog in de bakjes zaten, konden net op tijd hun beugel naar beneden trekken. Een omstander filmde het ongeluk.

Wonder boven wonder raakten de bezoekers niet gewond. Wel liep een medewerker schrammen, blauwe plekken en een lichte hersenschudding op toen hij net op tijd uit een karretje sprong en geraakt werd door de voorbijrazende wagentjes.

Het ongeval werd veroorzaakt door een aaneenschakeling van ernstige fouten gemaakt door personeelsleden van de Efteling. Zo waren ze vergeten om de trein vast te zetten op de lift. Bovendien begon men aan de achterkant van de trein met evacueren. Het gewicht verplaatste zich naar de voorzijde, waardoor de trein in beweging kon komen.

Twee dagen na het voorval was de achtbaan alweer open. De Efteling heeft meermaals beloofd dat degelijke ongelukken niet nogmaals zullen gebeuren. "Wij hebben 26 jaar gedacht dat dat ene incident nooit had kunnen gebeuren", vertelde directielid Olaf Vugts. "Het is wel gebeurd en daar moet je lering uit trekken. De procedure hebben we moeten veranderen."



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be