Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland past omstreden scène in Pirates of the Caribbean aan

30-06-2017, 00.28 uur

Een iconische scène in de Pirates of the Caribbean-attractie van Disneyland Paris wordt aangepast. Het pretpark heeft besloten om een controversieel tafereel met een zogenaamde vrouwenveiling aan te passen. Critici noemden de scène eerder seksistisch en vrouwonvriendelijk.

Sinds de opening in 1992 varen bezoekers langs een groep vastgebonden vrouwen die worden verkocht aan de hoogste bieder. De hoofdrol is weggelegd voor een roodharige schone. De mannelijke piraten om haar heen roepen: "We wants the redhead!"

Pirates of the Caribbean is momenteel gesloten voor een onderhoudsbeurt. Als de attractie op 24 juli weer opengaat, is de vrouwenveiling vervangen door een normale veiling. Dorpsbewoners proberen daar handelswaar aan de man te brengen.

Primeur
Vandaag publiceerde Disney een ontwerp van de nieuwe scène. De roodharige dame mag blijven. Zij helpt straks met het uitladen van de spullen. In 2018 worden vergelijkbare scènes in de Amerikaanse Pirates of the Caribbean-attracties - in Californië en Florida - ook aangepast. Disneyland Paris heeft dus de primeur.

Disney-legende Marty Sklar is blij met de veranderingen. "Het verhaal van Pirates of the Caribbean leent zich uitstekend voor leuke toevoegingen, met herkenbare karakters in nieuwe rollen", zegt hij. "Zie het als een theatershow met een nieuw nummer."

Werkwijze
Volgens Sklar is het heel normaal om beroemde attracties zo nu en dan aan te passen. "Alle Disney-attracties worden na verloop van tijd verbeterd en vernieuwd. Verandering hoort nu eenmaal bij de werkwijze van Disney."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be