Populairste attractie op de kermis: bijzondere frietsaus
21-08-2017, 17.57 uur
De kermis in Brussel heeft de afgelopen weken ongeveer anderhalf miljoen bezoekers op de been gebracht. En zij kwamen niet alleen af op de spectaculaire attracties: de grootste publiekstrekker bleek een speciale frietsaus.
Dat vertelt Patrick De Corte, voorzitter van de vereniging van kermisexploitanten, aan Belgische media. Volgens hem was de populariteit van de bijzondere 'sauce kermesse' "de grootste meevaller" van het hele evenement. "We hebben er negenhonderd kilo van verkocht. Dat is drie keer zoveel als we hadden gehoopt."
De saus - een mix van mayonaise, augurken en kruiden - werd speciaal voor de kermis samengesteld door sterrenkok Pierre Wynants. "Mayonaise en picklessaus zijn de twee grote sauzen van Brussel", vertelde de chef bij aanvang van de kermis. "Die twee heb ik samengevoegd, met een beetje specerijen. Dat geeft een mooie kleur."
Een schot in de roos, aldus voorzitter De Corte. "Veel mensen die zelfs nog nooit naar de kermis waren geweest, vertelden me dat ze speciaal voor de saus afgezakt zijn naar Brussel." De zogeheten Zuidfoor duurde van 15 juli tot en met 20 augustus.