Franse chef-kok opent pop-up-restaurant in Disneyland Paris
29-03-2018, 15.49 uur
Een bekende Franse chef-kok opent zijn eigen pop-up-restaurant in Disneyland Paris. Vanaf zaterdag 7 april kunnen bezoekers aanschuiven bij 'Petit Jean' van topkok Jean Imbert. Hij liet zich voor de menukaart inspireren door bekende Disney-films.
De gerechten - bereid met biologische producten - zijn gebaseerd op Disney-klassiekers als Snow White and the Seven Dwarfs, Lady and the Tramp, Sleeping Beauty, Tangled en Ratatouille. Imbert werd in Frankrijk bekend als de winnaar van tv-programma Top Chef.
Het tijdelijke restaurant bevindt zich in evenementenlocatie The Founder's Club in het luxe Disneyland Hotel. Een diner is niet goedkoop: voor twaalf verschillende gerechten en vijf glazen wijn moet 150 euro per persoon afgerekend worden. Een kindermenu kost 36 euro.
Het etablissement is twee maanden lang geopend tijdens het Festival of Pirates and Princesses, van dinsdag tot en met zaterdag. Er kan gegeten worden om 18.30 uur en 21.00 uur.